Smaczne sposoby na dodanie kolagenu do porannej kawy

Czas czytania: 3 min.

Dodawanie kolagenu do kawy nie jest jednak tylko modne – to prosty sposób na dostarczenie sobie szybkiej dawki białka i wykorzystanie wielu innych korzyści zdrowotnych kolagenu, takich jak lepsze trawienie, jędrniejsza skóra, mocniejsze włosy i paznokcie.

Możesz dodać peptydy kolagenowe bezpośrednio do swojego porannego naparu – jest to bezsmakowy proszek, który łatwo rozpuszcza się w gorących płynach – ale jeśli chcesz przenieść swoją dawkę kofeiny na wyższy poziom, poniżej przedstawiamy nasze ulubione przepisy na kolagenową kawę i herbatę.

Kawa w kawie

Uwielbiasz kawę – dlaczego więc nie dodać kawy do swojej kawy? Ten przepis, naładowany porcją espresso i peptydami kolagenowymi, jest idealny dla osób uzależnionych od kawy (lub bardzo niewyspanych). Przeczytaj https://esomed.pl/odchudzanie-zielona-kawa/

Składniki

  • 1 porcja espresso
  • 100 g świeżo zaparzonej kawy
  • 1 miarka peptydów kolagenowych Vital Protein

Mleko lub śmietanka do wyboru, do smaku
Połącz espresso i kawę w filiżance. Powoli wlej peptydy kolagenowe do filiżanki i dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz, dodaj mleko lub śmietankę. Delektuj się natychmiast.

Waniliowa kolagenowa latte

  • 2 miarki protein
  • 120 g świeżo zaparzonej kawy
  • 60 g mleka lub innego mleka, które wybierzesz
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub masła organicznego
  • Cynamon i/lub gałka muszkatołowa do smaku (opcjonalnie)

Połącz w blenderze kawę, mleko, olej kokosowy i cynamon. Powoli dodawaj proteiny i mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wlej pozostałe mleko do filiżanki i zaparzaj (lub użyj spieniacza do mleka), aż się spieni. Wlej mieszankę kawy do filiżanki ze spienionym mlekiem i ciesz się.

Spieniona kawa z masłem

Kiedy pierwszy raz usłyszeliśmy o kawie maślanej, byliśmy do niej sceptycznie nastawieni, ale po spróbowaniu tej wersji z kolagenem, przekonaliśmy się do tego pomysłu. Kremowa, spieniona i zaskakująco sycąca, pełna zdrowych tłuszczów i białka.

  • 120 gi świeżo zaparzonej kawy
  • 2 łyżki stołowe masła lub ghee1 łyżka oleju kokosowego lub MCT
  • 1 do 2 miarki peptydów kolagenowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Szczypta soli morskiej, szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej lub imbiru (opcjonalnie)
Połącz wszystkie składniki w blenderze i miksuj na wysokich obrotach przez 30-60 sekund, aż do uzyskania gęstej i spienionej konsystencji. Szczegóły na esomed.pl

Tagi:

Autor / Źródło
Sylwia Machowska / Art. sponsorowany / Materiał dostarczony przez zleceniodawcę

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe