Whisky and Food Festival 2019 – Z pasji do alkoholu [ZDJĘCIA]

Czas czytania: 2 min.

Raz w roku w Mikołowie odbywa się święto wszystkich tych, dla których “woda życia” stanowi nie tylko miłą odskocznię od codzienności, ale też pasję i sposób na życie. W karczmie Stodoła spotkali się miłośnicy mocnych alkoholi, aby razem celebrować kolejną odsłonę Whisky and Food Festival. Jak było? Sprawdziliśmy!

 

Doskonała whisky, tłum ludzi w karczmie Stodoła

 

Impreza zaczęła się po godzinie 14, w kameralnych wnętrzach zebrał się spory tłum zainteresowany tym, co w tegorocznej edycji przygotowali wystawcy pokroju Loży Dżentelmenów, Whisky Team, Scotland Yard, Dictador czy Diageo. Każdy stolik był oblegany, każdy zamienił kilka słów na temat butelek. Na stołach wylądowały takie rarytasy jak Benromach,  Ardbeg, Longrow, Lheraud, Loch Lomond, Auchroisk, czy bottlingi, które przygotowali Artur Brzychcy czy Markus Bomba. 
 

Organizator wydarzenia – Szymon Załęcki – jest także odpowiedzialny za Silesian Whisky Fest, który relacjonowaliśmy kilka miesięcy temu (więcej przeczytasz tutaj).

 

Tagi:

Autor
Krzysztof Chmielewski

Komentarze (1) DODAJ

Super sprawa, byliśmy po raz pierwszy. Nie ostatni :)
magda

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe